Over Ingrid

Ik help jou op een holistische manier om je darm (gerelateerde) klachten te verminderen zodat jij weer vertrouwen en vrijheid ervaart. Met mijn expertise en eigen ervaring leer ik je hoe bepaalde eet- en gedragspatronen van invloed kunnen zijn op je lichaam en hoe je je voelt. Want darmklachten zijn meer dan alleen buikkrampen en een opgeblazen buik; ook huidklachten, mood swings en hersenmist hebben vaak hun oorzaak in de darmen liggen. Ik wil jou inspireren om beter voor je darmen te gaan zorgen met als doel dat je niet meer aan je spijsvertering denkt en weer volop van het leven kunt genieten!

Image

“Happiness for me is largely a matter of digestion.”
― Lin Yutang, The Importance of Living


Mijn verhaal

Zelf heb ik al zo lang ik me kan herinneren een prikkelbare darm en mogen ervaren hoe onvoorspelbaar mijn lichaam op voeding kon reageren. Hierbij bleef het niet alleen bij kramp, een opgeblazen gevoel en verstoorde stoelgang. Maar ik had ook last van huidklachten, vermoeidheid, moodswings en hersenmist. Symptomen die vaak hun oorzaak in de darmen hebben, al wist ik dat toen nog niet.


Door de jaren heen heb ik geleerd dat onze gezondheidsproblemen, zoals huidklachten, immuniteit, spijsvertering en auto-immuunziekten, meestal rechtstreeks verband houden met een disbalans in de darmflora. De darmen worden daarom ook wel onze tweede hersenen genoemd. Door het microbioom te voeden met de juiste voeding heb ik ondervonden hoe ik mijn eigen gezondheidsklachten kon verlichten en soms ook laten verdwijnen.


Na mijn studie Voeding & Diëtetiek in 2018 te hebben afgerond kwam ik erachter dat alleen voeding niet genoeg is voor een veerkrachtig microbioom. De hersenen staan continue in verbinding met de darmen waardoor stress, leefstijl en voldoende slaap ook een cruciale rol spelen bij het helen van de darmflora. Om deze reden ben ik verschillende bijscholingen gaan volgen in leefstijlcoaching, bloedanalyses, de hersen-darm-as, en verschillende ziektebeelden die zich bevinden in de darm, zoals SIBO. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op een holistische manier naar de darmen en je algehele gezondheid kan kijken.

Laten we samen op reis gaan

Voeding- en leefstijlverandering hebben bij mij een wereld van verschil gemaakt bij het verminderen van mijn darmklachten en ik gun jou hetzelfde. Het geeft me veel voldoening om vrouwen met uiteenlopende darmklachten in mijn diëtistenpraktijk verder te mogen helpen zodat ze weer volledig voor het leven kunnen gaan.⁠⁠ Tijdens onze tijd samen leer je hoe je je klachten verzacht, je voedseltriggers kunt ontdekken en een veerkrachtig microbioom kunt opbouwen. Met mijn expertise en eigen ervaring zal ik je leren hoe bepaalde eet- en gedragspatronen van invloed kunnen zijn op hoe je je voelt. Het uiteindelijke doel is dat je niet meer aan je spijsvertering denkt, zodat je weer volop van het leven kunt genieten!

Werk met mij

Persoonlijke noot

Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek heb ik stage gelopen in Nicaragua waar ik ook mijn vriend heb leren kennen. We wonen nu samen in Rotterdam, op zuid. Hierdoor spreek ik drie talen; Nederlands, Engels en Spaans. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook als diëtist freelancer en schrijf ik graag over alles wat met darmen, voeding & mindset te maken heeft. In mijn vrije tijd kun je me vinden in een bootcamp les of wandelend in de natuur. Ook ben ik coördinator bij Slow Food Rotterdam, omdat ik het belangrijk vind dat ons eten niet alleen lekker is, maar ook eerlijk, voedzaam en toegankelijk.