Over Ingrid


Hi, mijn naam is Ingrid. Ik help jou op een holistische manier om je darm (gerelateerde) klachten te verminderen zodat jij weer een rustige buik ervaart. Ik heb verschillende bijscholingen gevolgd over de darmen zodat ik jouw klachten holistisch kan benaderen. Met mijn expertise leer ik je hoe bepaalde eet- en gedragspatronen van invloed kunnen zijn op je lichaam en hoe je je voelt. Want darmklachten zijn meer dan alleen buikkrampen en een opgeblazen buik; ook huidklachten, mood swings en hersenmist hebben vaak hun oorzaak in de darmen liggen. Ik wil jou inspireren om beter voor je darmen te gaan zorgen met als doel dat je niet meer aan je spijsvertering denkt en weer volop van het leven kunt genieten!

“Happiness for me is largely a matter of digestion.” ― Lin Yutang


 

Mijn verhaal


Zelf heb ik al zo lang ik me kan herinneren een prikkelbare darm en mogen ervaren hoe onvoorspelbaar mijn lichaam op voeding kon reageren. Hierbij bleef het niet alleen bij kramp, een opgeblazen gevoel en verstoorde stoelgang. Maar ik had ook last van huidklachten, vermoeidheid, moodswings en hersenmist. Symptomen die vaak hun oorzaak in de darmen hebben, al wist ik dat toen nog niet.


Door de jaren heen heb ik geleerd dat onze gezondheidsproblemen, zoals huidklachten, immuniteit, spijsvertering en auto-immuunziekten, meestal rechtstreeks verband houden met een disbalans in de darmflora. De darmen worden daarom ook wel onze tweede hersenen genoemd. Door het microbioom te voeden met de juiste voeding heb ik ondervonden hoe ik mijn eigen gezondheidsklachten kon verlichten en soms ook laten verdwijnen.


Na mijn studie Voeding & Diëtetiek in 2018 te hebben afgerond kwam ik erachter dat alleen voeding niet altijd voldoende is voor een veerkrachtig microbioom. De hersenen staan continue in verbinding met de darmen waardoor stress, leefstijl en voldoende slaap ook een cruciale rol spelen bij het helen van de darmflora. Om deze reden ben ik verschillende bijscholingen gaan volgen in leefstijlcoaching, ontlastingsanalyse, de hersen-darm-as, en verschillende ziektebeelden die zich bevinden in de darm, zoals SIBO. Dit heeft er tot geleid dat ik op een holistische manier naar de darmen en je algehele gezondheid kan kijken.
 


Een persoonlijke noot


Tijdens mijn studie Voeding & Diëtetiek heb ik stage gelopen in Nicaragua waar ik ook mijn vriend heb leren kennen. We wonen nu samen in Rotterdam, op zuid. Hierdoor spreek ik drie talen; Nederlands, Engels en Spaans. Naast mijn eigen praktijk werk ik ook als diëtist freelancer en schrijf ik graag over alles wat met darmen, voeding & mindset te maken heeft. In mijn vrije tijd ben ik coördinator bij Slow Food Rotterdam, omdat ik het belangrijk vind dat ons eten niet alleen lekker is, maar ook eerlijk, voedzaam en toegankelijk.

Praktijk informatie


Contact
E: info@ingridvanderzanden.nl
T: +316 428 057 81

Praktijkadres
Van der Takstraat 28
3071LL Rotterdam


Registraties
Kvk-nummer: 80392342
AGB-code: 24101664
KP-code: 19105351589

Ik ben aangesloten bij: